Всім привіт. Планується заїзд з Опішні до Харкова. Питання полягає в тому, який маршрут обрати. Критерії по пріоритету:
1. Безпека. Скажем так, їхати від Харкова до Полтави було значно безпечніше ніж невеликий відрізок від Полтави до Диканьки (див. нижче)
2. Якість дороги/узбіччя. Звісно хотілось би хороший асфальт, або хоча б хороше узбіччя. Можу поїхати і хорошими грунтами, але без піску (покришки 32).
3. Дистанція. Накидувати великі крюки не дуже хочеться. Бажано вкластись в 150км
Варіант №1. Їхати до Полтави трасою H12. З Полтави їхати по трасі M03.
Плюси: від Полтави до Харкова гарна дорога, з хорошим узбіччям, а подекуди взагалі можна їхати по окремій полосі, яку ще не запустили в експлуатацію
Мінуси: дорога від Опішні до Полтави жахлива - вузька, трафік доволі великий, узбіччя - дно, на обгін йдуть часто впритул, якщо потрібно то не цураються вискочити на обгін на зустрічну прям тобі в лоб. Ще один мінус - з Харкова до Полтави вже їздив по М03 і їхати знову тим же маршрутом трохи нудно. Наша Галя балувана
Варіант №2. Опішня - Краснокутськ - Мурафа - Ст.Мерчик по дорозі Т2106. Потім вона виходить на М03 і по ній можна до Харкова.
По ідеї має бути менший трафік автомобілів, але це не точно. Якість дороги - я без поняття. Якщо вірити додатку UARoads, то дорога майже вся дорога Т2106 жахлива, але хтось напевно ж їздив в цих краях і має знати як воно там і що.
Варіант №3. Опішня - Краснокутськ - Богодухів - Харків.
Те ж саме що Варіант№2 , але від Краснокутська звернути на Богодухів. Можливо там буде дорога краща, знову ж таки якщо вірити UARoads, але не знаю як там по трафіку.