в мене тут нова інфа про суміш+каніфоль.
Під впливом вражень від їзди під дощем, я пропарафінив у цій суміші всі ланцюги, які в мене були, на всіх велосипедах. Для експерименту з'імітував дощ для першого ланца для турінга - кинув парафінений ланц у холодну воду на 6 годин. Поті вдів ланц і відразу поїхав.
До відвертого скрипу під гору ланц проїхав 700 км, по рівній дорозі при 20 км/год, передача 42-15, 83 кг велосипедист - скрипу майже не чути, потрібно прислуховуватись.
Приємні несподіванки: ланц розім'явся на протязі 500 м, і ніякого характерного дзвону чи шуму, який так комусь докучав при свіжопарафіненому ланці. Перших 300 км - взагалі ніяких звуків від ланца, як би його і не було.
Другий ланц мочив 12 годин і дав воді стекти. Поки що їдеться так само, як на першому.
Ланци в мене старі (5 штук на турінгу), всі на межі 307-8 мм, система і касета - пробіг 35т.
Завтра катну сотку на шосері, подивлюся, як він вестиметься на каніфолі..
пс. сотка не виходить - проливний дощ, почекаю погоди.
ППС. Другий ланц пройшов 350 км і запищав під гору, що характерно, саме запищав писком, а не заскрипів, як попередні. Ровер простояв на сонці десь годин з 5 (+27С в тіні) - писк пропав, але при навантаженні з'являвся.
Їду на третьому ланці, який мокнув 36 годин, довше мокнути не виходить, бо починає ржавіти ланц..