1. Стать. Чол.
2. Зріст 183см
3. Призначення. Катати буду по дорогах, грунтах , лісових дорогах, все підряд.
4. Призначення велосипеда по категорії. Гравійник.
5. 1500$ або 60к грн
6. Новий. Б/у вкрай не хочеться, але готовий розглянути варіанти тільки в Полтаві.
7. По брендам якоїсь конкретної переваги немає.
8. Вибираю велосипед онлайн, можливо в Полтаві наживо.
Всім привіт. Хочу зробити собі подарунок на день народження про який мрію вже не один рік - новий велосипед. Наразі у мене простенький гібрид Trek 2016 7.3 FX
https://ukrbike.com.ua/bikes/2016/trek/city/73-fx.htmlБрав 3 роки тому (як швидко летить час!) доволі спонтанно на вторинному ринку, щоб взагалі спробувати чи затягне мене велодвіж чи не затягне. Затягнуло. Майже одразу мені захотілось руль-баран, бо на довгих дистанціях було важкувато їхати в одному хваті. Але складність трансформації стримувала мене і я пробував поставити рожки, але вони допомагали вирішити проблему лише частково. А їздив я на ньому і по 100км і по 200км і навіть 300км. Загалом агрегат себе показав дуже надійним бо скільки я не залізав в якусь Ж, він ніколи дяка Богу ніде не підвів.
Проте час іде і якщо раніше я більше їздив по дорогах, то останнім часом я для себе відкрив новий формат поїздок по грунтах, лісах і всяких балках в траві по коліно. Оскільки тут стоять 32мм покришки, то самі розумієте їздити по таких гребенях важкувато.
Розглядав можливість апгрейду, але тут потрібно багато переробок. По-перше, заміна керма на баран одразу потягне за собою заміну манеток на дуали. По-друге, обід, який маю зараз підтримує макс ширину покришки до 35мм. Різниця між 32мм і 35мм як на мене буде зовсім незначна, а щоб поставити ширші - прийдеться збирати просто новий вілсет, що також вильється в копієчку. Крім того, вся трансмісія вже доживає своє. Я її не міняв з самого початку і ще й відкатав пристойну дистанцію. Зібравши все це докупи розумію, що в такому разі постає вибір - або заморочитись з апгрейдом (для мене це головняк ще той) або взяти новий велосипед. На день народження я собі головняк не хочу. Я хочу новий велосипед
Бюджет я вибрав такий, щоб жаба мене не по ночах давила, хоча при розумній аргументації готовий додати ще 200-300$.
З головних вимог у мене:
1. Кермо баран. Тут і так все ясно - різні хвати, плюс можливість в сильний вітер зменшити опір повітря взявшись за низ (як цього не вистачає зараз!).
2. Ширші покри. Гадаю для моїх задач мінімум треба 38мм, але досвіду катання на них не маю. Але й трактора шириною 2 дюйма я не хочу.
3. Трансмісія. Спереду 2 зірки - обов'язково. Наразі на моєму спереду система 48/36/26, ззаду - 11-32. Найменше співвідношення передньої зірки до задньої виходить 0,81. Такого співвідношення я і близько не бачив на сінгл системах. Тому тільки дві зірки - інакше буду в підйоми ригати або ходити пішки. Так я розумію, що такого співвідношення я скоріше не отримаю на дво-зіркових, але принаймі я знаю на що орієнтуватись.
Продивившись інтернет у мене визріло 3 варіанти:
1.
Cannondale Topstone 3 https://velogo.com.ua/ua/cannondale-topstone-3Суб'єктивні плюси:
- бренд, рама, дизайн
- система 46/30, касета 11-34, що дає мін співвідношення 0,88
- макс ширина покр наскільки зрозумів 45мм, але хз шо по зазорам
Мінуси:?
2.
Merida Silex 200 https://velogo.com.ua/ua/velosiped-28-m ... ossy-blackСуб'єктивні плюси:
- бренд, рама, дизайн
- бонки на вилці
- наче як кращі шатуни і каретка ? не знаю наскільки це буде відчутно
- найменша ціна
Мінуси:
- система 48-32, касета 11-32 teeth, мін співвідношення 1. Боюсь, що в горки буде важкувато, але треба буде порахувати ще на своєму теперішньому які передачі дають таке співвідношення.
- макс ширина покр наскільки зрозумів 42мм і то з мінімальними зазорами
3.
Cyclone GSX https://velogo.com.ua/ua/velosiped-28-c ... hernyi-matСуб'єктивні плюси:
- перекидка перед/зад на рівень краща
- покришки 42мм проти 37мм у двох інших. Для мене це скоріше плюс, хоча залишається питання по зазорах
- обода під безкамерку
- мін співвідношення найменшої зірки спереду/найбільшої ззаду теж щось близько 0,89
- гідравліка, хоча для мене це взагалі не принципово
Мінуси:
- фірма відносно нова/маловідома для мене
- наскільки знаю у версії 2020 року були проблеми з дропаутами (UPD: в новій версії пофіксили)
Циклон виділяється кращим обвісом, але фірма мені маловідома. Крім цього вони всі між собою дуже схожі і тому я трохи плаваю. Розумію що найважливіша роль тут - геометрія і як зрозуміти яка сама геометрія буде краща - це для мене темний ліс. Боюсь, що навіть тест-драйв в магазині (ще спробуй знайди його в наявності оффлайн) не допоможе.
Стосовно керма теж маю сумніви. У Циклона воно здається більш розвернуте в боки ніж у двох інших і це теж викликає певні сумніви (UPD: в новій версії пофіксили)
Стосовно ростовки - це ще третє питання. Якщо у Циклона там все ясно - 56 (177-187 см), то у меріди і канондейла я можу взяти і M і L, проте не знаю що буде краще і в чому буде різниця по відчуттях? Знову ж таки проїхатись наживо спробувати перед покупкою навряд чи вийде.
Загалом, допоможіть будь ласка визначитись з вибором. Дякую завчасно!